Αθήνα: +30 210 9320215 - Μυτιλήνη: +30 22510 38065

Βλεφαρίτιδα

Η βλεφαρίτιδα είναι μία πολύ συχνά εμφανιζόμενη πάθηση. Πρόκειται για μία φλεγμονή του χείλους των βλεφάρων στο σημείο από όπου εξέρχονται οι βλεφαρίδες.

Αίτια της βλεφαρίτιδας:
Η πάθηση αυτή δεν σχετίζεται άμεσα με μόλυνση, αλλά οφείλεται στην συσσώρευση φυσιολογικών εκκρίσεων των βλεφάρων. Αυτές οι εκκρίσεις αθροιζόμενες ερεθίζουν τα μάτια.

Συμπτώματα της βλεφαρίτιδας:
• Ερυθρότητα.
• Αίσθημα ξένου σώματος.
• Κνησμός.
• Δακρύρροια.

Ποια είναι η θεραπεία για την αντιμετώπιση της βλεφαρίτιδας;
Η θεραπεία περιλαμβάνει την αφαίρεση των εκκρίσεων με μία καθημερινή τεχνική υγειινής των βλεφάρων. Η τεχνική αυτή περιγράφεται παρακάτω.
Οδηγία 1η: Τοποθετείστε ζεστές κομπρέσες στα μάτια σας για 10 λεπτα. Ζεστάνετε την κομπρέσα κάθε 2 λεπτά.

Οδηγία 2η: Πλύνετε το πρόσωπο σας με ζεστό νερό ή σαπούνι.

Οδηγία 3η: Ανακατέψτε μερικες σταγόνες baby shampoo σε ενα μικρό δοχείο με νερό. Χρησιμοποιείστε αυτό το διάλυμα για να υγράνετε ένα πανάκι καθαρισμού. Καθαρίστε με αυτό τα βλέφαρα σας.

Οδηγία 4η: Τρίψτε τα βλέφαρα σας στο βλεφαρικό χείλος (στο σημείο από όπου εξέρχονται οι βλεφαρίδες) με το πανάκι καθαρισμού αφού πρώτα το βρέξτε με το διάλυμα του baby shampoo.

Oδηγία 5η: Ξεπλύνετε το προσωπό σας με ζεστό νερό και στεγνώστε το με καθαρή πετσέτα.

Η υγιεινή για την αντιμετώπιση της βλεφαρίτιδας μπορεί να γίνεται 2 φορές την ημέρα για 4 εως 6 εβδομάδες και κατόπιν μία φορά την ημέρα. Θα παρατηρήσετε βελτίωση της κατάστασής σας σε 3-4 εβδομάδες.

Στην αντιμετώπιση της βλεφαρίτιδας περιλαμβάνεται η ενστάλλαξη κολλυρίων τεχνητών δακρύων, σταγόνων κορτιζόνης χαμηλής ισχύος για μικρό χρονικό διάστημα. Επίσης σε ορισμένες περιπτώσεις έχει ένδειξη η φαρμακευτική θεραπεία με αντιβιοτικό δοξυκικλίνης από το στόμα καθώς επίσης και ειδική θεραπεία με tea tree oil για την αντιμετώπισης ενός ακάραιου που ονομάζεται Demodex.

Εάν έχετε ερωτήσεις ή τα συμπτώματά σας δεν υποχωρούν, τηλεφωνείστε στο 210–9320215.