Αθήνα: +30 210 9320215 - Μυτιλήνη: +30 22510 38065

Laser Πρεσβυωπίας με τη μέθοδο Kamra

Πρόκειται για μία επαναστατική μέθοδο κατά την οποία γίνεται η τοποθέτηση ενός μικροσκοπικού δακτυλίου μέσα στο στρώμα του κερατοειδούς χιτώνα, ο οποίος διορθώνει την όραση τόσο για κοντά όσο και για ενδιάμεσες αποστάσεις χωρίς να επηρεάζει την μακρινή όραση.
Ο δακτύλιος Kamra (ο οποίος κατασκευάζεται από την εταιρεία ACUFOCUS) έχει στο κέντρο του ένα άνοιγμα διαμέτρου 1,6 χιλιοστών, και τοποθετείται μέσα (σε μία τσέπη) στον κερατοειδή χιτώνα στο μη επικρατές μάτι του ασθενούς.

Η τσέπη αυτή παρασκευάζεται με τη χρήση του Fempto Second Laser μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα χωρίς τη χρήση νυστεριού. Η εμφύτευση του δακτυλίου είναι απλή και σύντομη διαδικασία και το μόνο που χρειάζεται είναι η καλή επικέντρωση του δακτυλίου στον οπτικό άξονα του κερατοειδούς.
Ο δακτύλιος φέρει 8400 μικροοπές, έτσι ώστε να μην επηρεάζεται η φυσιολογία του κερατοειδούς, και να παραμένει ο κερατοειδής υγιής με το πέρασμα του χρόνου.

Η τεχνική KAMRA για την διόρθωση της πρεσβυωπίας:
Όταν ο δακτύλιος τοποθετηθεί στον κερατοειδή μπλοκάρει τις μη εστιασμένες ακτίνες του φωτός και επιτρέπει μόνο στις εστιασμένες ακτίνες να φτάσουν στον αμφιβληστροειδή χιτώνα, αυξάνοντας κατά αυτό τον τρόπο το βάθος πεδίου.
Με τον τρόπο αυτό ο ασθενής απολαμβάνει ένα μεγαλύτερο εύρος βελτιωμένης όρασης για όλες τις αποστάσεις (κοντά, μακριά και στις ενδιάμεσες αποστάσεις).
Η μέθοδος Kamra προσφέρει καλύτερη ποιότητα όρασης από τις τεχνολογίες που στηρίζονται στη δημιουργία πολυεστιακού κερατοειδούς.

Πιστοποίηση CE mark και FDA Approval:
Πίσω από το μικροσκοπικό αυτό δαχτυλίδι, υπάρχει έρευνα και πειράματα σχεδόν μιας δεκαετίας. Ο δακτύλιος KAMRA έχει λάβει πιστοποίηση CE mark από το 2005 και τον Απρίλιο του 2015 πήρε έγκριση από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA).
Έχει ήδη εμφυτευτεί σε χιλιάδες ασθενείς στο εξωτερικό, σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στις Ηνωμένες Πολιτείας και την Ιαπωνία. Ανάμεσα στους ασθενείς που έχουν ήδη υποβληθεί στη συγκεκριμένη επέμβαση συγκαταλέγονται και αρκετοί οφθαλμίατροι, οι οποίοι ζουν κι εργάζονται στο εξωτερικό.

Η μέθοδος Kamra μπορεί να συνδυαστεί στον ίδιο χρόνο με την γνωστή επέμβαση Lasik, η οποία αφορά τη διόρθωση μυωπίας, υπερμετρωπίας και αστιγματισμού. Επίσης, η μέθοδος Kamra μπορεί να εφαρμοστεί σε ασθενείς που έχουν κάνει Lasik ή επέμβαση καταρράκτη στο παρελθόν.
Ασθενείς στους οποίους έχει εμφυτευθεί ο δακτύλιος Kamra αναφέρουν ότι μπορούν να εκτελούν καθημερινές δραστηριότητες για κοντά, όπως να βλέπουν το ρολόι του χεριού, να βλέπουν τα μηνύματα στο κινητό τους τηλέφωνο, τις τιμές στο super market και τα ονόματα στα κουδούνια στις εισόδους πολυκατοικιών, καθώς και το menu στο εστιατόριο χωρίς να χρησιμοποιούν κοντινά γυαλιά. To ποσοστό ικανοποίησης των ασθενών μετά την επέμβαση φτάνει στο 99%.

Είναι αξιοσημείωτο ότι η μέθοδος Kamra είναι εύκολα αναστρέψιμη και μπορεί να επαναφέρει το μάτι του ασθενούς στην αρχική του κατάσταση χωρίς συνέπειες. Σε περίπτωση που μετά από χρόνια ο ασθενής εμφανίσει καταρράκτη είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί επέμβαση της αφαίρεσης του καταρράκτη με φακοθρυψία χωρίς να χρειαστεί η αφαίρεση του δακτυλίου Kamra.
Η μέθοδος Kamra είναι σύντομη, δεν απαιτεί νοσηλεία και ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στις καθημερινές του δραστηριότητες από την επόμενη κιόλας μέρα. Η βελτίωση στην κοντινή όραση είναι εμφανής από την πρώτη κιόλας μετεγχειρητική ημέρα και σταδιακά η όραση για κοντά βελτιώνεται μέχρι και 3 μήνες μετά την επέμβαση.
Ο κος.Μάλλιας συγκαταλέγεται ανάμεσα στους πρώτους οφθαλμιάτρους που εφήρμοσαν τη μέθοδο Kamra στην Ελλάδα και πραγματοποίησε την πρώτη επέμβαση το Νοέμβριο του 2014.
Πατήστε εδώ για να παρακολουθήσετε σε βίντεο την επέμβαση διόρθωσης της πρεσβυωπίας με τον δακτύλιο Kamra: kamra