ΑΡΧΙΚΗ>ΓΙΑΤΙ ΕΜΑΣ>Βιογραφικό Σημείωμα

Βιογραφικό Σημείωμα

Ο οφθαλμίατρος Ιωάννης Μάλλιας συγκαταλέγεται ανάμεσα στους πρωτοπόρους Έλληνες οφθαλμιάτρους γιατί έχει εκπαιδευτεί και πραγματοποιεί μεταμοσχεύσεις οφθαλμικών βλαστοκυττάρων, μεταμοσχεύσεις κερατοειδούς και επεμβάσεις καταρράκτη με laser με μικροτομή μόλις 1,8 χιλιοστά! Ο γιατρός μετεκπαιδεύτηκε στις μεταμοσχεύσεις κερατοειδούς και στις επεμβάσεις διόρθωσης μυωπίας με laser στη φημισμένη οφθαλμολογική κλινική του Πανεπιστημίου Columbia της Νέας Υόρκης των ΗΠΑ στο Edward Harkness Eye Institute. Κατά τη μετεκπαίδευσή του στην Αμερική πραγματοποίησε μεγάλο αριθμό επεμβάσεων με τη μέθοδο LASIK για τη διόρθωση μυωπίας, καθώς επίσης και πολλαπλές επεμβάσεις μεταμόσχευσης κερατοειδούς και καταρράκτη. Το 2008 ο κ. Μάλλιας μετεκπαιδεύτηκε στις μεταμοσχεύσεις ενδοθηλίου του κερατοειδούς στο Forli της Ιταλίας από τον καθηγητή Massimo Busin.
Από το 2006 είναι διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το θέμα της διδακτορικής του διατριβής ήταν: «Η συμβολή του πολυεστιακού ηλεκτροαμφιβληστροειδογραφήματος στη διάγνωση και μελέτη των παθήσεων της ωχράς κηλίδας». Ο κ. Μάλλιας έχει μεγάλη κλινική εμπειρία στις παθήσεις της ωχράς κηλίδας, αφού από το 2009 έχει πραγματοποιήσει χιλιάδες διαγνωστικές εξετάσεις OCT με το κορυφαίο μηχάνημα OCT Spectralis της Heidelberg. Ο γιατρός έχει επίσης εκπαιδευτεί σε χειρουργικές επεμβάσεις υαλοειδούς-αμφιβληστροειδούς στο Lugano της Ελβετίας, καθώς επίσης και στην Πανεπιστημιακή Οφθαλμολογική Κλινική της Lublin στην Πολωνία υπό την επίβλεψη του καθηγητού Robert Rejdak. Από το 2010 κατέχει τη θέση του επιστημονικού διευθυντή της επιστημονικής κλινικής του MEDITERRANEO Hospital και από τον Ιανουάριο του 2014 είναι ο επιστημονικός υπεύθυνος και ιδρυτής της μονάδας μεταμοσχεύσεων κερατοειδούς του MEDITERRANEO Hospital.

Ο κ. Μάλλιας είναι ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Κερατοειδούς και Αντιπρόεδρος στο ΔΣ από το 2014 μέχρι σήμερα. Έχει παρουσιάσει πολλαπλές επιστημονικές ανακοινώσεις σε συνέδρια, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Επίσης είναι συγγραφέας πολλών επιστημονικών εργασιών που δημοσιεύθηκαν σε διεθνή ιατρικά περιοδικά. 

Είναι μέλος στις παρακάτω επιστημονικές εταιρείες:

·        European Society of Cataract and Refractive Surgery

·        American Society of Cataract and Refractive Surgery

·        Cornea Society

·        Ελληνική Εταιρεία Κερατοειδούς

·        Ελληνική Οφθαλμολογική Εταιρεία, Ελληνική Εταιρεία Οφθαλμικών Φλεγμονών και Λοιμώξεων

·        Ελληνική Εταιρεία Ενδοφακών και Διαθλαστικής Χειρουργικής

Ειδικεύεται και πραγματοποιεί τις παρακάτω επεμβάσεις στο MEDITTERANEO Hospital:

·        Καταρράκτη με τη μέθοδο της φακοθρυψίας και μικροτομή 1,8 χιλιοστών

· Επεμβάσεις γλαυκώματος (τραμπεκουλεκτομή με ρυθμιζόμενα ράμματα και τοποθέτηση ανντιγλαυκωματικής βαλβίδας τύπου Ahmed)

·        Μεταμόσχευση κερατοειδούς

·        Τοποθέτηση αμνιακής μεμβράνης

·   Μεταμόσχευση ενδοθηλίου του κερατοειδούς (οπίσθια τμηματική μεταμόσχευση-Descemet Stripping Automated Endothelial Keratoplasty)

·        Μεταμόσχευση βλαστικών κυττάρων του ΣΚΟ (σκληροκερατοειδές όριο)

·        Επέμβαση αφαίρεσης πτερυγίου με αυτομόσχευμα επιπεφυκότα

·        Συνδυασμένες επεμβάσεις καταρράκτη-γλαυκώματος

·        Ενδοϋαλοειδκές ενέσεις για την ωχρά κηλίδα

·        Χειρουργικές επεμβάσεις για την ωχρά κηλίδα

·        Χειρουργικές επεμβάσεις υαλοειδούς-αμφιβληστροειδούς

 

Πραγματοποιεί laser για τη διόρθωση της μυωπίας, υπερμετρωπίας, αστιγματισμού και πρεσβυωπίας στο Αθηναϊκό Διαθλαστικό Κέντρο. Ο γιατρός εφαρμόζει τόσο τη μέθοδο PRK όσο και τη μέθοδο LASIK.

Επίσης πραγματοποιεί:

·   Φωτοθεραπευτική Κερατεκτομή (Phototherapeutic Keratectomy, PTK) για πρόσθιες δυστροφίες του κερατοειδούς

·        Συνδυασμένη επέμβαση διόρθωσης μυωπίας και διασύνδεσης κολλαγόνου (LASIK Xtra & PRK Xtra

·        Διασύνδεση κολλαγόνου για τον κερατόκωνο (cross-linking)

·        Διόρθωση πρεσβυωπίας με τη χρήση του femtosecond laser και την ένθεση του δακτυλίου Kamra Inlay