Νέα Σμύρνη: +30 210 9320215 - Μαρούσι: +30 210 8066420 - Μυτιλήνη: +30 22510 38065

Laser μυωπίας

Η διαθλαστική χειρουργική με ακτίνες laser σκοπό έχει τη διόρθωση κοινών παθήσεων της όρασης που είναι γνωστές ως διαθλαστικές ανωμαλίες και περιλαμβάνουν τη μυωπία. Παρά το γεγονός ότι στο παρελθόν έχουν εφαρμοστεί διάφορες χειρουργικές τεχνικές για τη διόρθωση των διαθλαστικών ανωμαλιών, η χρήση των ακτίνων laser έχει επικρατήσει λόγω της τεχνολογικής υπεροχής της και της ακρίβειας και προβλεψιμότητας των αποτελεσμάτων. Η εφαρμογή του laser γίνεται στον κερατοειδή χιτώνα, ο οποίος είναι ο εξωτερικός διαφανής χιτώνας του οφθαλμού.

Περισσότερα

Εγχείρηση καταρράκτη

Ο τρόπος που λειτουργεί το μάτι, συχνά το παρομοιάζουμε με φωτογραφική μηχανή. Με τον ίδιο τρόπο που ο φακός της φωτογραφικής μηχανής εστιάζει το φως στο φωτογραφικό φιλμ, έτσι και ο φακός του ματιού εστιάζει τις ακτίνες του φωτός επάνω στον αμφιβληστροειδή χιτώνα που βρίσκεται στο πίσω μέρος του οφθαλμού. Σε περίπτωση που ο φακός της φωτογραφικής μηχανής δεν είναι καθαρός, τότε η φωτογραφία που θα βγεί θα είναι θολή. Κατά τον ίδιο τρόπο, όταν θολώσει ο φυσικός φακός του ματιού, τότε μειώνεται η ευκρίνεια της εικόνας που φθάνει στον αμφιβληστροειδή χιτώνα, με αποτέλεσμα να έχουμε θάμβος οράσεως.

Περισσότερα

Διόρθωση πρεσβυωπίας

Πρεσβυωπία είναι η ηλικιακή πάθηση η οποία χαρακτηρίζεται από μειωμένη ικανότητα εστίασης λόγω απώλειας της προσαρμοστικής ικανότητας του ματιού. Αυτή η απώλεια στην προσαρμογή οφείλεται στην φυσιολογική γήρανση του κρυσταλλοειδούς φακού. Η διόρθωση της πρεσβυωπίας επεμβατικά μπορεί να γίνει είτε με laser και συγκεκριμένα με το Femptosecond Lasik είτε με την εμφύτευση πολυεστιακών ενδοφακών.

Περισσότερα

Ωχρά κηλίδα

Στο κέντρο του αμφιβληστροειδούς βρίσκεται η ωχρά κηλίδα, η οποία είναι υπεύθυνη για την κεντρική όραση και ονομάζεται έτσι γιατί το χρώμα της είναι πιο ωχρό λόγω των χρωστικών που υπάρχουν σε αυτήν. Με την ωχρά κηλίδα επιτελούμε πολλές καθημερινές δραστηριότητες όπως διάβασμα, γράψιμο, οδήγηση, παρακολούθηση τηλεόρασης κ.α. Πολλές παθήσεις μπορούν να προσβάλλουν την ωχρά κηλίδα (ηλικιακή εκφύλιση ωχράς, ιδιοπαθής οπή της ωχράς, επιωχρική μεμβράνη, κυστεοειδές οίδημα, κ.α.).

Περισσότερα